Diner+benadrukt+gezondheid+groente+en+fruit
Nieuws
© Groentenfruit huis

Diner benadrukt gezondheid groente en fruit

Bekende Nederlanders, waaronder sporters, acteurs, presentatoren, schrijvers en bloggers, schuiven vanavond aan bij het Different Dinner. Zij willen daarmee de consumptie van groente en fruit stimuleren.

Groente en fruit spelen een belangrijke rol in hun dagelijks voedingspatroon. Omdat bekende Nederlanders vaak fungeren als rolmodel, hoopt GroentenFruit Huis dat dit op termijn effect heeft op het voedingspatroon van andere consumenten.

GroentenFruit Huis is hoofdsponsor van het Different Dinner dat wordt georganiseerd door Variatie in de Keuken.

Norm

'Hoewel veel consumenten zich bewust zijn dat twee ons groente en twee keer fruit per dag de gezonde norm is, slaagt slechts een heel klein percentage van de volwassenen er in om deze norm te halen', stelt GroentenFruit Huis.

De gemiddelde aankoop aan groente en fruit per huishouden was in 2012 maar respectievelijk 200 en 230 gram per dag.

Sponsoring van het Different Dinner is een van de activiteiten van het GroentenFruit Huis die ertoe moet leiden dat consumenten een gezonder leefpatroon ontwikkelen.

Russische boycot

Gert Mulder, directeur van het GroentenFruit Huis: 'De groente- en fruitsector pleegt diverse inspanningen om de consumptie van groente en fruit te verhogen'.

Dat is volgens hem niet alleen goed voor de groente- en fruitsector, die in het kader van de importbeperking van Rusland nieuwe markten wil betreden en bestaande markten wil vergroten. 'Maar ook in het belang van de gezondheidszorg en terugdringen van de steeds verder oplopende zorgkosten.'

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer