Zetelverdeling Hunze en Aa's nagenoeg gelijk

De zetelverdeling in het hoofdbestuur van waterschap Hunze en Aa's is nagenoeg gelijk gebleven. De twee zetels die de voormalige fractie van Werken aan Water open liet, zijn overgenomen door ChristenUnie en 50Plus.

Zetelverdeling+Hunze+en+Aa%27s+nagenoeg+gelijk
© Nieuwe Oogst

Volgens de voorlopige uitslagen van de waterschapsverkiezingen blijft Water Natuurlijk met vier zetels de grootste fractie. VVD, CDA, PvdA en Partij voor de Dieren houden ieder twee zetels, evenals de Algemene Waterschapspartij. CDA en ChristenUnie zijn een lijstverbinding aangegaan, net zoals PvdA en Partij voor de Dieren.

VVD- lijsttrekker Annechien ten Have is tevreden met het resultaat. De fractie van de veehouder uit Beerta haalde iets meer stemmen dan vorige keer. 'We hebben goede debatten gevoerd, in Drenthe iets levendiger dan in Groningen.'

Investeringen

Ten Have stelt vast dat in het werkgebied van Hunze en Aa's, de oostkant van Drenthe en Groningen, de meest ingrijpende investeringen wel achter de rug zijn. 'De meeste waterbergingen zijn klaar, de zuiveringen aangepast. Wel vind ik dat er nog behoorlijk wat te winnen is bij het innen van de heffingen. Dat kan door de samenwerking te zoeken met gemeenten en wellicht ook de provincies.'

Omdat er weinig zetelverschuvingen waren bij deze verkiezingen, verwacht Ten Have dat de coalitiebesprekingen voor de samenstelling van een dagelijks bestuur vrij vlot verlopen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer