Miljoenen+voor+groen++Alblasserwaard
Nieuws
© Provincie Zuid-Holland

Miljoenen voor groen Alblasserwaard

Het waterschap Rivierenland en de provincie Zuid-Holland gaan veertig projecten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden opzetten op het gebied van water en groen.

Gedeputeerde Staten besloten een samenwerkingsovereenkomst te sluiten waarbij ruim 16,5 miljoen euro in gemoeid.

Het gaat daarbij om de ontwikkeling van ecologische verbindingszones, waaronder de Molenkade en het Achterwaterschap, maatregelen in Natura2000-gebieden zoals de Boezems Kinderdijk en de Zouweboezem. Ook worden daarbij regionale keringen op orde gebracht, het waterbeheer en de waterkwaliteit verbeterd.

Opgaven

De afgelopen maanden hebben waterschap Rivierenland en provincie Zuid-Holland de verschillende opgaven en projecten in het gebied in beeld gebracht. Gebleken is dat samenwerking grote voordelen kan bieden, zowel bij de planvorming als bij de uitvoering van projecten.

De samenwerkingsovereenkomst biedt ook andere belanghebbende gebiedspartners de kans om aan te sluiten en nieuwe kansen en ambities te verwezenlijken. De provincie heeft een financieringsopgave van ongeveer 7 miljoen euro voor dit programma.

De opgave van het waterschap bedraagt circa 8,5 miljoen euro. Daarnaast wordt gerekend op een miljoen van derden.

Weer

 • Donderdag
  2° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer