Controles bij huisvesting

Den Bosch - Tien gemeenten in West-Brabant controleren wekelijks of de huisvestingslocaties van arbeidsmigranten aan de eisen voldoen. De controles vinden plaats tot en met het eind van dit jaar. De eerste controle was deze week in Etten-Leur.

De deelnemende gemeenten zijn Zundert, Rucphen, Roosendaal, Oosterhout, Moerdijk, Halderberge, Etten-Leur, Breda, Bergen op Zoom en Baarle-Nassau.
De controles vinden plaats op recreatieparken, bedrijfsterreinen en in woningen. Er wordt met name op gelet of de woningen veilig zijn en of de kwalitatief in orde is. Andere speerpunten zijn legaliteit en de gezondheid van arbeidsmigranten.
Wat ZLTO betreft zijn de controleurs welkom. Goede huisvesting en goed werkgeverschap zijn thema’s die bij ZLTO belangrijk worden gevonden. De ervaring van ZLTO is dat leden boeren en tuinders dit prima voor elkaar hebben, dus de controles kunnen niet streng genoeg zijn.

Fraude

Bij de controles werken de gemeenten samen met de Belastingdienst, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank en de Inspectie SZW. Dit om in beeld te brengen of er wordt gefraudeerd met uitkeringen en salarissen. De politie buigt zich over de verblijfstitel van de arbeidsmigranten. Met de gezamenlijke aanpak willen de gemeenten arbeidsmigranten beschermen tegen oneerlijke concurrentie en wantoestanden voorkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer