ANV+lanceert+verkavelingsmodel
Nieuws
© NVT

ANV lanceert verkavelingsmodel

Agrarische Natuurvereniging (ANV) Gagelvenne in Ooststellingwerf heeft een verkavelingsmodel ontwikkeld om de ontwikkelingsmogelijkheden van boeren en het behalen van maatschappelijke doelen te vergroten.

Een groep boeren in het Land van de Tjonger en Linde bij Oldeberkoop wil volgend jaar de pilot Gebieds Ontwikkelings Project Oldeberkoop starten waarin ze gezamenlijk grond aankopen, daarna de grond onderling verdelen en op minstens 10 procent van die grond maatschappelijke doelen realiseren.

Rabobank

Zij maakten hiervoor in samenwerking met Rabobank, Royal FrieslandCampina, gemeente Ooststellingwerf, natuurorganisaties en provincie Fryslân een model dat vanmiddag in Hotel Lunia in Oldeberkoop is gepresenteerd.

Gedeputeerde Johannes Kramer van provincie Fryslân en directievoorzitter Rients Schuddebeurs van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland namen de eerste exemplaren van het eindrapport in ontvangst.

Uitrollen

Uit de proef moet bovendien blijken of het model over heel Zuidoost-Friesland kan worden uitgerold. Komend jaar worden een landbouw- en grondruilcoöperatie opgericht, een projectgroep samengesteld en een grondfonds gevormd.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer