Kramer: goede hoop op muizenlening

Gedeputeerde Johannes Kramer van provincie Fryslân verwacht volgende week duidelijkheid te krijgen van de Europese Commissie (EC) over een muizenlening.

Kramer%3A+goede+hoop+op+muizenlening
© Persbureau Noordoost

'Vanuit het ministerie van Economische Zaken is er goede hoop dat de EU toestemming geeft', gaf Kramer vanmiddag in Oldeberkoop aan.

Vorige maand maakte provincie Fryslân bekend boeren die getroffen zijn door muizenschade te willen helpen met het verstrekken van leningen.

25 jaar aflossen

Voor de optie waar de voorkeur naar uitgaat, een langlopende lening tegen 3,5 procent rente die in 25 jaar moet worden afgelost, moet de EC echter toestemming geven.

Tien jaar van de lening is aflossingsvrij. Bij de kredietmogelijkheid kan maximaal 80 procent van de schade worden vergoed.

Naar Brussel

Wanneer er over een paar dagen geen duidelijkheid is, reist Kramer naar Brussel af om druk uit te oefenen, liet hij weten. 'De tijd begint te dringen.'

Als de EC toestemming geeft, moeten Provinciale Staten nog wel akkoord gaan met de lening. Kramer verwacht dat de Staten mee zullen werken. 'Zij zijn unaniem voor.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer