Laagpathogene+vogelgriep+in+Nedersaksen
Nieuws
© kreiszeitung.de

Laagpathogene vogelgriep in Nedersaksen

Het Duitse Friedrich-Löffler-Instituut heeft begin maart bevestigd dat een kalkoenbedrijf in Nedersaksen besmet is geraakt met het laagpathogene vogelgriepvirus H7N7.

Het bedrijf bevindt zich in het westelijke deel van de Landkreis Cuxhaven in de omgeving van stadt Geestland. Het koppel kalkoenen bestond uit circa 23.500 dieren van 11 weken oud en zijn inmiddels geruimd.

Rondom het bedrijf is een beschermingsgebied van 1 kilometer ingesteld. In dat gebied bevinden zich 8 hobbypluimveehouders met 62 kippen, 112 eenden en 25 ganzen.

Alle bekende koppels pluimvee in het beschermingsgebied worden getest op aviaire influenza. In het gebied geldt een vervoersverbod voor dieren en dierlijke producten van en naar veebedrijven alsmede uitgebreide hygiënemaatregelen.

Verre van stabiel

Hoewel dit laagpathogene virus van andere orde is dan de laatste hoogpathogene uitbraken in Nederland en recent in Hongerije, blijft de situatie in Europa verre van stabiel. Avined blijft benadrukken alle noodzakelijke hygiënemaatregelen in acht te nemen en alert te blijven.

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer