Van+Velde+leidt+Multifunctionele+Landbouw
© Nieuwe Oogst

Van Velde leidt Multifunctionele Landbouw

Annette van Velde is per 1 mei benoemd tot voorzitter van LTO-vakgroep Multifunctionele Landbouw. Zij volgt Rinus van 't Westeinde op die het voorzitterschap tijdelijk waarnam.

Van Velde komt uit het Groningse Kantens en is benoemd voor de komende vier jaar. Ze voelt zich erg aangetrokken tot de multifunctionele landbouw vanwege het ondernemende karakter ervan.

'Deze ondernemers zijn rechtstreeks verbonden met hun veelal regionale markt. Ze spelen steeds in op veranderingen in hun omgeving. Creativiteit is dus nodig om successen te boeken', geeft de vakgroepvoorzitter aan.

Verbinding boer en burger

Ondernemers zorgen volgens haar vanuit hun bedrijfsvoering voor de verbinding tussen boer en burger. 'Voor deze groep ondernemers wil ik me graag inzetten.'

Van Velde was al lid van het provinciaal bestuur van LTO Noord Groningen en is met ingang van dit jaar lid van het algemeen bestuur van LTO Noord in Zwolle. Onlangs is ze benoemd tot vicevoorzitter van deze organisatie.

Melkveebedrijf

De nieuwe voorzitter van de LTO-vakgroep voert samen met haar man Ad een melkveebedrijf met 160 koeien. Ze is bestuurlijk ook actief voor de European Dairy Farmers, een netwerk van Europese melkveehouders.

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer