Wisselingen+LTO+Multifunctionele+landbouw
© LTO Noord

Wisselingen LTO Multifunctionele landbouw

Rinus van 't Westeinde en Tjerk Doornenbal hebben deze week afscheid genomen van de landelijke LTO-vakgroep Multifunctionele Landbouw.

Het bestuur gaat verder in een nieuwe samenstelling. Zo hebben Annette van Velde, tevens provinciaal bestuurder LTO Noord Groningen, en ZLTO-bestuurder Adri Bossers zitting genomen in de commissie. Van Velde is de komende vier jaar vakgroepvoorzitter.

Het afscheid was tijdens het vakgroepoverleg bij kaasboerderij Van Veen in Zoeterwoude. Namens LTO Nederland stond Hans Huijbers – met woorden en een passend cadeau - stil bij het vertrek van de twee bestuurders.

Ondernemende karakter

Van Velde voelt zich erg aangetrokken tot de multifunctionele landbouw vanwege het ondernemende karakter ervan. ‘Deze ondernemers zijn rechtstreeks verbonden met hun veelal regionale markt. Ze spelen steeds in op veranderingen in hun omgeving.'

Creativiteit is nodig om successen te boeken, stelt de nieuwe vakgroepvoorzitter. 'Ze zorgen vanuit hun bedrijfsvoering voor de verbinding tussen boer en burger. Voor deze groep ondernemers wil ik me graag inzetten.'

Vacature

Voor de portefeuille van Doornenbal heeft LTO Noord momenteel nog een vacature lopen. Deze bestuurder gaat zich bezig houden met het agrotoerisme binnen het plattelandstoerisme. Aanmelden kan nog tot 12 juli.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer