LLTB kapittelt Asscher om transitiegeld

Venlo - Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gaat de terugwerkende kracht van de regeling transitievergoeding aanpassen. Hij zei dit woensdag in de Tweede Kamer, nadat hij eerder deze week hierop rechtstreeks was aangesproken door LLTB-voorzitter Léon Faassen.

Herman Mertens‘De personeelsvoorziening in de tuinbouw loopt gevaar. De Wet Werk en Zekerheid pakt verkeerd uit, precies tegenovergesteld aan het oorspronkelijke doel. Reparatie en een overgangsregeling zijn dringend noodzakelijk’, aldus Faassen.
Faassen zei dit in Venlo op een door provincie Limburg georganiseerd Symposium Arbeidsmigranten, waar hij de bewindsman ook documentatie overhandigde.
Per 1 juli hebben werknemers recht op een transitievergoeding wanneer de werkgever de arbeidsovereenkomst niet aansluitend voortzet. Bij tijdelijke dienstverbanden moet voor de berekening van de vergoeding de duur van voorgaande tijdelijke arbeidsovereenkomsten worden meegeteld als die elkaar binnen een halfjaar hebben opgevolgd. Dat kan oplopen tot 100.000 euro.
Veel werkgevers zien zich daardoor gedwongen de contracten met de vaste kern seizoenswerkers met zes maanden te onderbreken. Seizoenswerkers, die vaak al vele jaren bij een tuinder werken, lopen het risico niet opnieuw in dienst genomen te worden.
Asscher wil nu de wet aanpassen. De komende week vindt daarover met het ministerie van SZW overleg plaats. Ook LTO is nauw betrokken bij dat overleg.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer