‘Laat van je horen in debatserie over landbouw’

It’s the food, my friend! Onder die titel wordt er dit voorjaar een debatserie over voedsel en landbouw gehouden. LTO Noord discussieert mee en draagt er financieel aan bij.
‘Met deze debatten kunnen we in discussie gaan met groepen uit de samenleving die we normaal gesproken minder makkelijk bereiken’, motiveert voorzitter Siem Jan Schenk van LTO Noord de deelname aan het debat. ‘Hier zitten de opiniemakers over voedsel en ook de kritische consumenten en burgers. Hier moet je bij zijn. De koers is ook dat LTO Noord zich meer met het maatschappelijke debat gaat bemoeien in plaats van met alleen de politieke kant.’
It’s the food, my friend! wordt georganiseerd door het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en Ecominds in samenwerking met het Amsterdamse debatcentrum de Rode Hoed. Insteek is dat er stappen worden gezet naar een toekomstvisie voor de landbouw en voedsel in Nederland. Gespreksleider is Felix Rottenberg.
Schenk roept leden op zich vooral te roeren in het debat, om hun geluid te laten horen. ‘Leden hebben vaak kritiek op het feit dat anderen uit de samenleving geen begrip hebben voor boeren en tuinders. Door met hen in discussie te gaan, maak je duidelijk hoe wij ervoor en in staan. Ik zie dit als een kans’, stelt Schenk.
De tweede debatronde is op donderdag 19 februari bij Wageningen UR, gebouw Orion. Thema is ‘De toekomst van de (super)markt en de boer’. De overige bijeenkomsten zijn in de Rode Hoed. Aanvangstijd is telkens 20 uur.
Het programma staat op www.rodehoed.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer