Extra uitvoering van Dewulf R3060

Dewulf stelt een extra uitvoering van het populaire model R3060 voor tijdens de beurs Sima in Parijs. Naast de acht verschillende uitvoeringen die het model al kent, komt de RF3060 er komend seizoen bij.

Han ReindsenDe vijfde generatie van de R3060, een tweerijige zelfrijdende zeefbandrooier, werd in april 2014 voorgesteld. Op het gebied van kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en comfort werd de lat hoog gelegd. Dewulf laat nu zien dat de limiet niet was bereikt.
De RF3060 is uitgerust met de reinigingsmodule Flexyclean, een gepatenteerd variabel bypass-systeem in combinatie met axiaalrollen. Met dit systeem zijn telers in staat om tijdens het rooien te anticiperen op snel veranderende omstandigheden. Ze kunnen de intensiteit van de reiniging aanpassen zonder hiervoor het zwaartepunt van de rooier te verleggen.
Via de Flexyclean is het mogelijk om aardappelen van 0 tot 100 procent over de axiaalrollen te verdelen en blijven de valhoogtes tot een minimum beperkt. Zo is er altijd de gewenste reiniging van het product naar gelang de situatie en is de kwaliteit van de aardappel te garanderen.
Naast deze nieuwe reinigingsmodule is de rooier uitgerust met drie zeefkettingen, een loofrol, een onderste en bovenste egelband. Dankzij de open bouw van de rooier blijven de ringelevator en axiaalrollen goed toegankelijk voor onderhoud.

Wortels

Naast de RF3060 is er een GBC, een eenrijige getrokken klembandrooier met bunker, tijdens de beurs te bezichtigen. Deze wendbare machine heeft licht hellende plukriemen die een zachte opname van de wortels garanderen. Bijzonder is het individuele rooielement met onafhankelijke rooischaar waardoor maximale stabiliteit wordt verkregen, zelfs bij hoge rijsnelheden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer