‘Buijtenland in Kamer’

Rhoon - Een meerderheid van de Tweede Kamer stelt dat het burgerinitiatief van de Polderkinderen over het Buijtenland van Rhoon ontvankelijk moet worden verklaard.


Dat zou betekenen dat de Tweede Kamer het 600 hectare grote natuur- en recreatieproject onder Rotterdam opnieuw in behandeling neemt.
De Tweede Kamercommissie Economische Zaken adviseerde dinsdag de commissie voor Beroepschriften & Burgerinitiatieven het burgerinitiatief te accepteren. Reden is dat de Kamer de afgelopen jaren niet inhoudelijk heeft gesproken over de Planologische Kernbeslissing, zo luidt de motivatie van Rudmer Heerema (VVD) en Jaco Geurts (CDA) met steun van PvdA en SP.
Zij dienden de afgelopen maanden moties in over het Buijtenland. Dat was aanvankelijk reden voor commissie Infrastructuur en Milieu om het burgerinitiatief niet-ontvankelijk te verklaren.
De boerendochters Sharona en Mariëlle de Klerk wisten echter de commissie op andere gedachten te brengen, en stuurden het burgerinitiatief opnieuw ter beoordeling naar de commissie Beroepschriften en Burgerinitiatieven. Die doet naar verwachting op 19 maart definitief uitspraak.
‘Het lijkt erop dat de Tweede Kamer nu niet meer om ons burgerinitiatief heen kan’, zegt Sharona de Klerk. De Polderkinderen verzamelden vorig jaar zo’n 41.500 handtekeningen tegen het Buijtenland. Ze willen dat het hele project van tafel gaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer