Eerste+natuurrealisatie+een+feit
Nieuws
© Maartje v. Berkel

Eerste natuurrealisatie een feit

De eerste 20 hectare natuur onder de vlag van Stichting Natuurrijk Limburg is gerealiseerd. Het betreft hier natuur die beheerd wordt door René en Ietje Berden.

De gronden liggen in de gemeente Roerdalen, tussen hoeve Schöndeln en de Roer. Gedeputeerde Patrick van der Broeck presenteerde de natuurrealisatie vorige week donderdag tijdens een speciale ‘Boer in de Natuur’-toer.

Dat is een jaarlijks terugkerend evenement, waarmee Natuurrijk Limburg zichtbaar wil maken wat boeren en particulieren op dit moment ondernemen op het gebied van natuur en landschap.

Uitwisseling van ideeën

Naast de eerste 20 hectare natuurrealisatie zijn tijdens de toer plekken bezocht in het Herkebosscherbroeck en Herkenbosscherven.

Met ruim zestig enthousiaste deelnemers was de Boer in de Natuur-toer een goed platform voor de uitwisseling van ideeën over de rol van agrariërs en particulieren in het landschap, samen met andere gebiedspartijen.

Het is dit jaar voor het eerst dat individuele agrarische ondernemers zelf geen SNL-beheerovereenkomst meer kunnen afsluiten. Alle aanvragen vormen een onderdeel van een collectief plan om ecologische doelen beter te kunnen halen. In Limburg wordt één collectief opgericht onder leiding van Natuurrijk Limburg.

Agrarisch natuurbeheer

In de loop van november gaat Natuurrijk Limburg hiervoor op zoek naar gemotiveerde agrariërs die in gebieden zitten waar het nieuwe agrarisch natuur- en landschapsbeheer mogelijkheden biedt.

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer