EZ past mestmonstering aan

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft een oplossing voor de problemen met bemonstering van mest. Dat is dinsdag meegedeeld aan LTO Nederland en andere betrokken partijen.

EZ+past+mestmonstering+aan
© gerard damaoiseaux

De afgelopen dagen was druk uitgeoefend op het departement. Tegenstrijdige regelgeving over de grootte van mestmonsters en monsterpotjes leverden in de praktijk namelijk forse problemen op.

Aanscherping opgeschort

Het departement heeft nu besloten dat de aangescherpte eisen voor het minimale gewicht van een mestmonster tot 1 april worden opgeschort. Monsters die vanwege die eisen eerder waren afgewezen, kunnen alsnog in behandeling worden genomen.

Vanaf 1 april wordt een wijziging in de uitvoeringsregeling van kracht die het mogelijk maakt om grotere monsterpotten te gebruiken. Daarmee zou de grootte van de monsters geen problemen meer op moeten leveren.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft toegezegd de betrokken doelgroepen op de hoogte te zullen stellen van de nieuwe regeling.

Beschikbaarheid

LTO is blij dat het ministerie van EZ nu een oplossing biedt voor de problemen waarmee ondernemers werden geconfronteerd. De organisatie benadrukt wel dat per 1 april dan ook werkelijk grotere monsterpotten en -zakken beschikbaar moeten zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer