Vlamingen+en+Brabanders+waterpartners
Nieuws
©

Vlamingen en Brabanders waterpartners

Om het operationele waterbeheer van grensoverschrijdende en grensvormende beken en rivieren te verbeteren, werken Noord-Brabant en Vlaanderen samen.

Waterschappen Brabantse Delta en de Dommel, de Belgische provincie Antwerpen en de Vlaamse Milieumaatschappij werken daarmee samen aan verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving en versterking van de regionale economie.

De betrokken organisaties gaan onderzoeksgegevens over de waterkwaliteit uitwisselen. Dat is van belang om Europese afspraken na te kunnen komen op het gebied van schoon water.

Waterafvoeren en peilgegevens

Ook het delen van kennis en informatie over waterafvoeren en waterpeilgegevens behoren tot de afspraken. Op die manier kan nog beter ingespeeld worden op hoogwatersituaties en op de beperking van wateroverlast.

Andere onderwerpen binnen dit charter zijn de muskusrattenbestrijding en het elkaar tijdig informeren bij calamiteiten, zoals waterkwaliteitsproblemen.

Poppelse Leij/Leijloop

De samenwerking geldt onder meer voor de Poppelse Leij/Leijloop en de Aa/Rovertsche Leij op de grens van waterschap de Dommel en Vlaanderen.

In het grensgebied van waterschap Brabantse Delta en Vlaanderen betreft het onder andere de grensbeek ’t Merkske bij Castelree/Hoogstraten, de Kleine Aa/Molenbeek tussen Kalmthout en Roosendaal en de Aa of Weerijs tussen Brecht en Breda en de Bovenmark/Mark tussen Merksplas en Breda.

Weer

 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer