Verpachting+boerengrond+Brabantse+Delta
Nieuws
©

Verpachting boerengrond Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta houdt ook dit jaar een openbare inschrijving voor de pacht van agrarische gronden. Ditmaal worden vijf kavels aangeboden in Oosterhout, Hooge Zwaluwe, Steenbergen en Standdaarbuiten.

De grootte van de kavels varieert van 2,5 tot 7 hectare en omvat zowel bouwland- als graslandpercelen. Het waterschap is eigenaar van diverse agrarische percelen binnen het werkgebied.

Deze gronden worden ingezet als ruilgrond of in de toekomst ingericht voor bijvoorbeeld waterberging of als ecologische verbindingszone. 'Tot dat moment worden de gronden aan boeren verpacht', geeft Brabantse Delta aan.

Brabantse Delta

Door een openbare inschrijving te houden, krijgen alle boeren binnen het werkgebied van het waterschap de mogelijkheid om in aanmerking te komen als pachter.

'Omdat de grond aan de hoogste inschrijver wordt gegund, is deze methode geschikt om een marktconforme pachtprijs overeen te komen', stelt Brabantse Delta.

Pachtovereenkomst

De gronden worden telkens voor één jaar verpacht op basis van een geliberaliseerde pachtovereenkomst. Als het jaar daarop de grond opnieuw voor verpachting in aanmerking komt, dan krijgt de hoogste inschrijver opnieuw de voorkeur.

Dat gebeurt totdat drie jaren zijn verstreken. Dan wordt de grond opnieuw via openbare inschrijving aangeboden.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer