Barendonk+roodbont+fokker+van+het+jaar
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Barendonk roodbont fokker van het jaar

Barendonk Holsteins van Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen uit het Brabantse Beers zijn vanavond in Laren (Gld) uitgeroepen tot Roodbont Fokker 2014. Ze ontvingen meer dan 10 jaar geleden ook al deze prijs.

De familie dankt deze prijs onder meer aan hun productieve veestapel. Zes koeien produceerden in hun leven meer dan 100.000 kilo melk, waarvan twee meer dan 10.000 kilo vet en eiwit. Topper is Allure-telg Wilma 64, die meer dan 170.000 kilo melk gaf.

Exterieur

Ook op exterieurvlak doen hun koeien prima mee. In totaal zijn 23 koeien één keer of vaker excellent ingeschreven. Daarvan waren er drie in 2014.

Verder doen ze al vanaf de start in 1988 iedere keer mee aan de Nationale Rundvee Manifestatie. Die van 2014 was voor hen het meest succesvol, waar Mr Savage-dochter Wilma 300 vorig jaar kampioen jong werd.

Paradepaardje Barendonk Brasilera (V. Classic) won dit jaar het kampioenschap in de Middenklasse op de NRM. Ook werd ze algemeen kampioen roodbont en won ze dezelfde titiels op de Midsummer Dairy Show.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer