Kringloopboeren willen door in studiegroepen

Het bewust werken met kringlopen krijgt lang niet elke melkveehouder zomaar in de vingers. Dat concluderen de deelnemers van het project Kringlooplandbouw Bodegraven-Woerden.

Er is in studiegroepen veel tijd besteed aan bewustwording en kennisdeling. De boeren vinden het zinvol om langer door te gaan met de studiegroepen om de bedrijfsvoering zodanig aan te passen dat de waterkwaliteit verbetert.

Er zijn ook agrariërs bij wie de bewustwording al verder gaat en die behoefte hebben aan verdere verdieping.

Conclusie van de projectgroep is dan ook om te blijven werken aan de kringloopaanpak en vooral verdieping te zoeken in concrete acties zoals het bodemmanagement op de bedrijven. Zo valt er de meeste winst te boeken in een efficiëntere bodembenutting.

Begeleiding

Het project Kringlooplandbouw is uitgevoerd door PPP-Agro Advies samen met Boerenverstand en DMS. Het project is begeleid door een begeleidingsteam bestaande uit Stichting Gebiedscoördinatie Gouwe Wiericke, hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, LTO Noord, DLG en de Nutriëntensamenwerking Veenweiden.

Aanleiding vormde het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) waarvoor dit gebied pilotgebied is en de Bestuursovereenkomst nutriënten in Veenweiden Rijn-West, beiden uit 2013.

Het project werd gefinancierd door De Stichtse Rijnlanden, Provincie Zuid-Holland, LTO Noord, het ministerie I&M en Rabobank Dichtbijfonds.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer