Overleg over bollen op Veluwe

Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland willen overleg met alle belanghebbenden over de vergunningplicht voor bollenteelt op de Veluwe.

Overleg+over+bollen+op+Veluwe
© persbureau noordoost alex de haan

Gelderland vindt dat de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddel, die voor de teelt wordt ingezet, risico's kan opleveren voor nabijgelegen natuurgebieden. Dat is strijdig met de Natuurbeschermingswet. De provincie baseert zich daarbij op Alterra-onderzoek.

De bollentelers moeten van de provincie voor een teeltvergunning vanaf dit jaar eerst aantonen dat dit risico niet optreedt.

Landelijk beleid

GS constateert nu echter dat het provinciaal beleid niet strookt met het landelijk beleid. Daarin bepaalt het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) of middelen risico's opleveren voor de omgeving.

'Om te voorkomen dat rijk en provincie in deze kwestie tegenover elkaar komen te staan, willen we met alle betrokken partijen overleg voeren', schrijft GS aan Provinciale Staten. Naast het ministerie van Economische Zaken zijn dat Alterra, CTGB en LTO Noord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer