Overleg+over+bollen+op+Veluwe
Nieuws
© persbureau noordoost alex de haan

Overleg over bollen op Veluwe

Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland willen overleg met alle belanghebbenden over de vergunningplicht voor bollenteelt op de Veluwe.

Gelderland vindt dat de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddel, die voor de teelt wordt ingezet, risico's kan opleveren voor nabijgelegen natuurgebieden. Dat is strijdig met de Natuurbeschermingswet. De provincie baseert zich daarbij op Alterra-onderzoek.

De bollentelers moeten van de provincie voor een teeltvergunning vanaf dit jaar eerst aantonen dat dit risico niet optreedt.

Landelijk beleid

GS constateert nu echter dat het provinciaal beleid niet strookt met het landelijk beleid. Daarin bepaalt het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) of middelen risico's opleveren voor de omgeving.

'Om te voorkomen dat rijk en provincie in deze kwestie tegenover elkaar komen te staan, willen we met alle betrokken partijen overleg voeren', schrijft GS aan Provinciale Staten. Naast het ministerie van Economische Zaken zijn dat Alterra, CTGB en LTO Noord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 13°
  90 %
 • Maandag
  13° / 8°
  20 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  40 %
Meer weer