Aardappelmarkt+laag+maar+stabiel
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aardappelmarkt laag maar stabiel

Op de aardappelmarkt in Nederland en omringende landen is sprake van enige stabilisatie.

De actuele marktprijzen stijgen voorzichtig in de eerste weken van 2015. Bovendien lijkt het er nu op dat de markt niet terugzakt naar een lager niveau, constateert Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI).

Hogere notering PCA/Fiwap

Signalen voor de stabiele markt zijn onder meer de hogere noteringen in Frankrijk en België. PCA/Fiwap noteert deze week 2 euro per 100 kilo voor Bintje en Fontane en 3 euro voor Innovator.

PCA/Fiwap melden dat de stemming op de aardappelmarkt inmiddels vast is. De stijgende noteringen verklaren ze door redelijke vraag van verwerkers en schilbedrijven.

De gemiddelde marktprijs in Nederland voor fritesgeschikte aardappelen varieert van 2 euro per 100 kilo voor Fontane tot 3,50 euro voor Innovator. Op Agriprins staan voor deze week transacties gemeld van 2,50 euro voor directe levering van Fontane en Ramos.

Horten en stoten

De export van consumptieaardappelen loopt volgens BAI met horten en stoten. Naar Oost-Europa is er veel concurrentie vanuit Duitsland. De export overzee naar onder meer Afrika verloopt redelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
Meer weer