Aardappelmarkt blijft taai

De gemiddelde marktprijs voor fritesgeschikte aardappelen varieert momenteel van 2 euro per 100 kilo voor Bintje en Fontane tot 3,50 euro voor Innovator.

Aardappelmarkt+blijft+taai
© Nieuwe Oogst

Voor levering later in het seizoen blijft de meest actuele termijnmarktkoers de beste prijsindicatie, meldt Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI).

Voor de aprilnotering is dat 4,50 euro en de juninotering gaat richting 6 euro per 100 kilo. Overigens constateert BAI dat er bij de telers niet veel animo is om op levering mei nu al aardappelen te verkopen voor bijvoorbeeld 5 euro per 100 kilo.

Weinig kooplust

BAI omschrijft de aardappelmarkt als taai met weinig kooplust en weinig verwachting ten aanzien van de prijs. Het lijkt erop dat de handel en de verwerkers ervan uitgaan dat er de komende maanden voldoende aardappelen beschikbaar zullen zijn.

De export van consumptieaardappelen naar overzeese bestemmingen wordt gunstig beïnvloed door de lage euro en de lage transportkosten. Vooralsnog zorgt dit overigens nog niet voor een hogere exportnotering op de handelsbeurs in Rotterdam.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer