Zuid-Hollands Landschap verwerft grond

Het Zuid-Hollands Landschap heeft in polder De Nesse bij Ouderkerk aan den IJssel twee graslandpercelen van in totaal 2,2 hectare verworven.

Zuid%2DHollands+Landschap+verwerft+grond
© Wikimedia

De natuurorganisatie spreekt over 'ontbrekende schakels' in de polder die zij al grotendeels in bezit heeft.

'Polder De Nesse is nu al een weidevogelrijke polder', meldt Warner Reinink, regiohoofd Veenweiden bij het Zuid-Hollands Landschap.

Broedvogels

'Uit een broedvogelinventarisatie in 2014 is gebleken dat de weidevogelstand, in tegenstelling tot de landelijke trend, niet verder achteruitgaat. Het aantal broedparen grutto neemt zelfs weer wat toe', aldus Reinink.

De twee percelen heeft het Zuid-Holland Landschap gefinancierd uit een onlangs gesticht Aankoopfonds, vertelt Reinink.

Erfenissen

'In dit fonds zit geld van mensen die een legaat of erfenis aan onze stichting hebben nagelaten. We zijn heel blij dat we de natuur in de Krimpenerwaard mede hierdoor kunnen veiligstellen.'

In 2015 staat een herinrichting van de polder gepland. Reinink: 'Het gebied krijgt een waterpeil dat volledig wordt afgestemd op de wensen van weidevogels. Het is dan gewenst dat alle percelen een natuurdoelstelling hebben.'

Veenweidennatuur

Dat is overigens nog niet het geval. 'Het Zuid-Hollands Landschap zal in de toekomst proberen de resterende percelen te verwerven, zodat de rijke veenweidennatuur optimaal kan floreren', aldus Reinink.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer