Rabo wijst kritiek van de hand

‘De Rabobank ziet nog steeds per-spectief in de glastuinbouw. Dat blijkt onder meer uit onze steun voor de recent gemaakte analyse van de glasgroentensector door consultant McKinsey.’

Dat zegt directievoorzitter Hans de Leeuw van Rabobank Westland. Hij reageert daarmee op een artikel in het Algemeen Dagblad, waarin gesuggereerd wordt dat de grootste agrarische bank van Nederland een koude sanering loslaat op de glastuinbouwsector en ook gezonde bedrijven niet spaart.
De aanleiding voor het artikel is de nieuwjaarsspeech van de Westlandse burgemeester Sjaak van der Tak. Hij haalde stevig uit naar de bank met de kritiek dat de bank na centralisatie van de besluitvorming niet meer met beide benen op de tuinbouwgrond staat. Volgens het AD heeft de bank zijn krediet bij de tuinders verspeeld, al is er geen ondernemer die dit hardop zegt.
Rabobank zegt zich te herkennen in deze emoties, maar stelt dat ze zich volledig inzet voor gezonde bedrijven. ‘Ondernemers moeten aantonen dat zij tegenslagen kunnen overwinnen en inspelen op veranderingen in de markt. Dat sluit aan bij de aanbevelingen van McKinsey’, stelt de bank.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer