Geborgde zetels bekend

West-Nederland - De 25 geborgde agrarische zetels ‘ongebouwd’ voor de westelijke waterschappen zijn ingevuld. Ook veel LTO Noord-bestuurders stappen in de algemeen besturen van de waterschappen.

Opmerkelijke naam bij Hollands Noorderkwartier is Siem Jan Schenk, voorzitter van LTO Noord. ‘Ik ben kandidaat voor het algemeen bestuur’, vertelt hij. ‘Deze functie is mijns inziens goed te combineren met het voorzitterschap van LTO Noord.’ Nieuw in deze driekoppige fractie zijn verder voormalig LTO-bestuurder Simon Ruiter en Jan Kielstra.
Ook in de geborgde fracties ‘ongebouwd’ van de overige waterschappen zijn veel nieuwe gezichten. Bij Amstel, Gooi en Vecht neemt provinciaal bestuurder Albert Hooijer van LTO Noord Noord-Holland plaats. Bij Rijnland maken bloembollen-teler Piet van de Poel en de Boskoopse boomkweker Jan de Vries deel uit van de geborgde fractie.
De fractie bij De Stichtse Rijnlanden is helemaal vernieuwd en bestaat uit agrarisch makelaar Bert Merkens, melkveehouder Toos van Soest Vernooij en melkveehouder Bert de Groot. Hij is ook voorzitter van de LTO Noord Woerden en omstreken.
Bij Delfland is Ria van der Burg-Van Leeuwen nieuw. Bij Schieland en Krimpenerwaard zijn dat veearts Aart de Zeeuw en melkveehouder Paul Oudijk. Bij Hollandse Delta stapt Johan van Driel in de geborgde fractie ‘ongebouwd’. Bij Rivierland zijn Wilma Fokker en Riet de Graaf nieuw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer