Derogatie: meld u aan voor 1 februari bij de RVO

Als u in 2015 gebruik wilt maken van derogatie, moet u zich voor 1 februari aanmelden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit kan via Mijn dossier op de website van MijnRVO.nl. Denk daarbij aan geldige TAN-codes.
Net als vorig jaar moet 80 procent van de totale landbouwoppervlakte uit grasland bestaan. De percelen moeten van 15 mei tot en met 15 september onafgebroken als grasland in gebruik zijn. Als u grasland vernieuwt, mag u die percelen ook meetellen.
Belangrijke voorwaarde voor derogatie is dat ook het bemestingsplan voor het einde van deze maand moet zijn opgesteld en op uw bedrijf aanwezig zijn.
Een van de voorwaarden is het hebben van voldoende recente grondmonsters. De analyserapporten moeten actueel zijn en mogen daarom op 1 februari niet ouder zijn dan vier jaar. De percelen moeten worden bemonsterd en geanalyseerd op de fosfaattoestand en de waarde van het stikstofleverend vermogen.
De analyseresultaten moet u als onderbouwing gebruiken bij het opstellen van het bemestingsplan. De analyseresultaten hoeft u niet op te sturen naar RVO, maar u bewaart deze minimaal vijf jaar op uw bedrijf.
Neemt u na 1 februari en voor 15 mei nog landbouwgrond in gebruik die niet is bemonsterd? Dan moet u deze grond uiterlijk binnen zeven dagen na ingebruikname alsnog laten bemonsteren en analyseren. U moet deze grond ook binnen zeven dagen opnemen in het bemestingsplan.
Jaarlijks bent u verplicht de aanvullende gegevens mest door te geven aan RVO. Ter afsluiting van het jaar 2014 moet u de gegevens voor 1 februari doorgeven. Het gaat om gegevens die nog niet bekend zijn bij RVO, zoals voorraden meststoffen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer