Bollentelerswillen groeien

Het aantal bloembollentelers dat wil uitbreiden, is afgelopen jaar gegroeid van 14,2 naar 16,6 procent. Dat meldt AgriDirect in het kader van de jaarlijkse BloembollenScanner.
‘Dat geeft aan dat het goed gaat met de sector’, reageert bestuurslid Kees Stoop van het hoofdbestuur van de KAVB en LTO Noord Noord-Holland op de cijfers. Bij grotere bedrijven boven 10 hectare wil zelfs een op de vijf bedrijven uitbreiden.
Onder kleinere teeltbedrijven met minder dan 10 hectare is het aantal beoogde stoppers toegenomen tot een op de acht. Grote bedrijven willen nauwelijks stoppen. ‘Dat is een herkenbaar beeld. Het past in de trend van schaalvergroting’, stelt Stoop.
Hij vindt overigens dat cijfers op korte termijn minder zeggen over het sectorperspectief op lange termijn. ‘Bij een areaal van 10.000 hectare tulpen raakt de markt vanzelf verzadigd.’
Verder blijkt dat een derde van de kleine bedrijven een opvolger heeft, tegenover bijna de helft van grotere bedrijven. ‘Zij vullen het management steeds vaker in met mensen van buiten de familie’, aldus Stoop.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer