Veehandelaren verzamelen illegaal kalveren

Voor het illegaal verzamelen van kalveren is deze week tegen enkele veehandelaren en verzamelcentra in Overijssel en Gelderland proces-verbaal opgemaakt. De 250 kalveren die het betreft, blijven 21 dagen onder (veterinair) toezicht gestald.

Veehandelaren+verzamelen+illegaal+kalveren
© NVWA

De vervoerders voerden kalveren aan op verzamelcentra zonder dat ze daarvan melding deden in het identificatie- en registratiesysteem.

Ook werd een deel van de dieren illegaal voorverzameld op een veehouderijbedrijf. Daarbij niet werd voldaan aan de minimale verblijfsperiode van 21 dagen, geeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan.

Verzamelcentrum

Kalveren mogen voorafgaand aan vervoer naar een kalvermesterij alleen worden verzameld op een erkend verzamelcentrum. Doorvervoer van vee naar een tweede verzamelcentrum - de tweede verzamelslag - mag niet, meldt de NVWA.

Als dieren niet worden aangemeld bij het identificatie- en registratiesysteem, kan volgens de dienst bij een uitbraak van een besmettelijke dierziekte niet doeltreffend een traceringonderzoek worden ingesteld naar een ziektebron en contacten.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer