Afkoelingsfase op uienmarkt

Het lijkt erop dat voor uien een telersprijs van 10 euro per 100 kilo op levering in november of december steeds moeilijker te realiseren is.

Afkoelingsfase+op+uienmarkt
© Nieuwe Oogst

Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) constateert dat er sprake is van een afkoelingsfase op de uienmarkt. Landbouwbeurs Goes noteert vandaag de uien op 8,50 tot 9,25 euro en dat is gemiddeld 0,50 euro per 100 kilo lager dan vorige week.

Flauwe stemming

De noteringscommissie in Emmeloord kenmerkte vorige week de stemming al als flauw. Het is een teken dat er te weinig handel is voor het aanbod. Telers geven hun product voor prijzen beneden 10 euro gemakkelijker uit handen dan twee weken geleden.

Aan het begin van het seizoen leek de kwaliteit van alle uien goed. Maar volgens BUI begint nu met name voor de partijen die niet gespoten zijn met MH voor kiemremming de tijd te dringen. Vorming van schot komt al voor en ook fusarium vraagt de aandacht, meldt BUI.

Vraag aanwakkeren

De export naar vaste bestemmingen in Afrika blijft doorlopen. BUI veronderstelt dat een mogelijke verlaging van de baalprijs de vraag nog kan aanwakkeren. In het Verre Oosten ondervinden de Nederlandse uien in Maleisië concurrentie van goedkoop aanbod uit India.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer