Tilburgse trappisten gaan zelf kaas maken

Bewoners van adbij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Tilburg) nemen morgen officieel een eigen kaasmakerij in gebruik.

Tilburgse+trappisten+gaan+zelf+kaas+maken
© Paul Spapens

De bereiding van ambachtelijke trappistenkaas gebeurt met koemelk van de Ruurhoeve in Hoogeloon. En natuurlijk gaat er het eigen La Trappe-bier in, waar het klooster nu al bekend om staat.

Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen zijn de monniken een half jaar op cursus geweest bij de Ruurhoeve van familie Ansems.

In retraite

Daarnaast is Corné Ansems 24 uur in retraite geweest bij de Koningshoeven. ‘Om te ervaren wat het monastieke leven ongeveer inhoudt. Maar ook om te zien hoe we de kaasproductie konden inpassen in het dagritme van bidden en werken. We willen een constante kwaliteit van de kaas, dus een groot deel van het bereidingsproces is geautomatiseerd.’

Het plan is dat de kaas onder het Authentic Trappist Product-logo verkocht gaat worden. Dit logo mogen alleen echte trappistenproducten dragen.

Kloosterwinkel

Binnenkort is de kaas te koop in de kloosterwinkel bij de abdij.

· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer