Tilburgse trappisten gaan zelf kaas maken
Bewoners van adbij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Tilburg) nemen morgen officieel een eigen kaasmakerij in gebruik.
De bereiding van ambachtelijke trappistenkaas gebeurt met koemelk van de Ruurhoeve in Hoogeloon. En natuurlijk gaat er het eigen La Trappe-bier in, waar het klooster nu al bekend om staat.
Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen zijn de monniken een half jaar op cursus geweest bij de Ruurhoeve van familie Ansems.
In retraite
Daarnaast is Corné Ansems 24 uur in retraite geweest bij de Koningshoeven. ‘Om te ervaren wat het monastieke leven ongeveer inhoudt. Maar ook om te zien hoe we de kaasproductie konden inpassen in het dagritme van bidden en werken. We willen een constante kwaliteit van de kaas, dus een groot deel van het bereidingsproces is geautomatiseerd.’
Het plan is dat de kaas onder het Authentic Trappist Product-logo verkocht gaat worden. Dit logo mogen alleen echte trappistenproducten dragen.
Kloosterwinkel
Binnenkort is de kaas te koop in de kloosterwinkel bij de abdij.
· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Grasshopper 526V52 Zeroturn
Gebruikt, P.O.A.
-
Valtra T235D trekker
Gebruikt, P.O.A.
-
Kubota M7131
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Tractor 6920 TREKKER (RL) #30077
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Redacteur
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Medewerker Akkerbouw & NPEC
Wageningen University & Research - Wageningen
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Medewerker Mechanisatie
Syngenta Seeds - Zeewolde
Weer
-
Zaterdag17° / 5°70 %
-
Zondag18° / 11°50 %
-
Maandag17° / 7°20 %