Gelderland wil soorten beschermen

Provincie Gelderland wil werken aan actieve soortenbescherming.

Gelderland+wil+soorten+beschermen
© NVT

Daartoe is een een lijst opgesteld met 75 internationaal beschermde plant- en diersoorten die binnen 5 jaar uitsterven, als er geen maatregelen genomen worden. De lijst is opgesteld door de Stichting Veldonderzoek Flora en Fauna.

Gelderland nodigt terreinbeheerders uit met projectvoorstellen te komen voor versterking van de Gelderse natuurparels en behoud van de prioritaire soorten.

Financiering

Voor de realisatie van het Gelders Natuurnetwerk is in totaal 233 miljoen euro beschikbaar gesteld tot en met 2021.

Dit budget wordt aangewend voor het verwerven en inrichten van gronden tot nieuwe natuur en bijkomende maatregelen die nodig zijn om de ontwikkelopgave voor nieuwe natuur te realiseren, zoals bedrijfsverplaatsing, kavelruil en het faciliteren van gebiedsprocessen.

Binnen dit budget is 12,5 miljoen euro beschikbaar voor het realiseren van soortenmaatregelen binnen het Programma Ontsnippering 2013-2016.

Structureel

Daarnaast is er jaarlijks structureel 47 miljoen euro beschikbaar voor het in stand houden en beheren van de bestaande natuur en landschap, en herstelmaatregelen.

Binnen dit budget is jaarlijks circa 10 miljoen euro beschikbaar voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer buiten het Gelders Natuurnetwerk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer