‘Wilde zwijnen hebben wel een eigenaar’

Voorzitter Giel van Herten van LLTB-afdeling De Winning Limburg is het ten stelligste oneens met de uitspraak van gedeputeerde Patrick van der Broeck van Limburg dat wilde zwijnen van niemand zijn.

Giel van HertenDe problematiek rondom wilde zwijnen kan rationeel worden opgelost door het toestaan van drijfjachten. Doe je dat niet zoals de gedeputeerde wil en neem je deze dieren in bescherming door leefgebieden aan te wijzen en de nulstand op te heffen, dan moet je ook aan de lat staan als deze dieren overlast veroorzaken. De gedeputeerde schuift problemen die mogelijk door ongelukken met wilde zwijnen ontstaan, zoals letselschade en no-claimverlaging, als een hete aardappel voor zich uit.
Stel: je krijgt als automobilist een eenzijdig ongeluk met een wild zwijn en je auto is total loss en je krijgt dan de dagwaarde uitgekeerd. Voor menigeen een zeer onaangename financiële verrassing. En nog erger: mensen kunnen blijvend letsel oplopen. Heeft de gedeputeerde hier wel bij stilgestaan toen hij zijn uitspraken deed?
Patrick van der Broeck heeft ook verkeersveiligheid in zijn portefeuille en menig Limburgse weg wordt de komende jaren aangepast aan nieuwe veiligheidseisen. Vanuit die verantwoordelijkheid is Van der Broeck verplicht om ook naar de veiligheidsaspecten van het loslaten van wilde zwijnen op de Limburgse wegen te kijken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer