Springlevend 2015

Het is toch opvallend te noemen dat we met z’n allen zo druk kunnen zijn omtrent de geboorte van een kind; of is dat ondertussen allemaal bijzaak aan het worden?
Als je bij ons in de buurt ziet dat tuincentra de boventoon vieren door toch zeker al in november met de kerstverkopen te beginnen en je ziet daarbij met welk een geweld ze ons allemaal weer nieuwe trends proberen aan te smeren, dan moet je hier zeker al een vraag bij stellen. Is het traditie of is het geldklopperij? Of hebben we toch allemaal de hang naar gezelligheid en sfeer en willen we ons ook van de beste kant laten zien?
Zeker is dat er heel veel geld in omgaat. Het is zeker ook zo dat we de kerstdagen met z’n allen willen vieren en dat de kerken over het algemeen veel voller zitten met kerst.
Ik vraag mij af of het besef er is dat het toch allemaal draait om de geboorte van een kind dat toch eigenlijk het begin is van een nieuw leven, een nieuwe start. Een besef van ‘Waar ben ik mee bezig?’. Het is ook een opstap naar het einde van een jaar en een start van weer een heel nieuw jaar.
Ik begin met de kerst omdat het voor veel mensen toch even wat ‘vrije’ dagen betekende. Ik ga ervan uit dus eveneens voor jullie als collega’s. Dat je weer begint aan het opmaken van de balans, letterlijk en figuurlijk.
Je gaat ook plannen maken voor het nieuwe jaar. Wat zal het weer brengen? Wat staat er dit jaar te gebeuren? Gelukkig weten we de meeste dingen niet.
Toch ben ik er zeker van dat velen zullen zeggen: ‘Maar snel vergeten dat afgelopen jaar.’ Anderen denken: ‘Het was nog zo slecht nog niet, maar het kan altijd beter.’
Ik kan het niet over jullie privésituatie hebben, maar weet wel dat op 1 januari het jaar 2015 gewoon is begonnen. Of is het toch niet zo gewoon? Immers, we zitten midden in de winter waarbij alles toch zo’n beetje in rust is, maar dat je toch ook ‘gewoon’ aan het werk bent.
Wij aan de Marsdijk in Bunnik zien dat aan de mensen die ‘s ochtends vroeg bij ons langskomen om naar hun werk te gaan. Of aan de buurman die al aan het melken is. Of als je zelf, na het eten als het licht is geworden, weer gaat snoeien. Of aan collega’s die gaan sorteren. Het planten van nieuwe bomen of het vol leggen van een stal met nieuwe biggen of kippen.
Uit welke sector je ook afkomstig bent, of je gelovig bent of niet, of je je lekker voelt of niet goed in je vel zit, ik hoop en wens dat het voor eenieder, net als bij de uiteindelijke zin van Kerstmis, weer een heel nieuw springlevend 2015 zal worden.

Huub van der Maat

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer