Nieuwe natuur vastgesteld

Lelystad - Provinciale Staten van Flevoland hebben 22 projecten voor nieuwe natuur goedgekeurd. Oorspronkelijk waren er 72 ingediend.

Het besluit maakt de weg vrij voor ruim 100 miljoen euro aan investeringen in natuurprojecten verspreid over de hele provincie. In totaal gaat het om een oppervlakte van 600 hectare.
Aan de voorkeurslijst van de provincie is niets veranderd. Toch is LTO Noord Flevoland grotendeels tevreden over de uiteindelijke keuze. ‘De meeste projecten komen in bestaande natuurgebieden of bij de stedelijke bebouwing’, stelt provinciaal voorzitter Arnold Michielsen vast.
Tegenvaller voor LTO is dat twee projecten toch tussen agrarische bedrijven staan ingetekend. Michielsen verwacht dat een nog op te richten regieplatform de negatieve effecten daarvan kan verzachten.
‘Provinciale Staten hebben aangegeven dat er wel draagvlak voor moet zijn. Het moet nog blijken of we erin slagen het daarover eens te worden. Er worden nu stappen gezet om daaraan te werken.’

Urkerbos

De initiatieven komen niet alleen van organisaties, maar ook van inwoners. De ideeën moesten voldoen aan een aantal criteria. Natuur dicht bij steden en dorpen waar veel mensen kunnen recreëren had de voorkeur. Zo wordt het Urkerbos uitgebreid en komt er een recreatiegebied bij de Hoge Vaart in Zeewolde.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer