Niet+scoren+met+mest+in+BZV+1%2E1
Nieuws
© jos thelosen

Niet scoren met mest in BZV 1.1

Veehouders die al hun mest laten verwerken en dus bovenwettelijk bezig zijn, krijgen daarvoor nog steeds geen punten in de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV).


Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de BZV 1.1, de nieuwe versie van het veelbesproken reguleringsinstrument.
De provincie heeft de beslissing of er punten te halen zijn met mestverwerking in de BZV uitgesteld. Eind januari houdt het Brabant Beraad, waar ook ZLTO zitting in heeft, een extra bijeenkomst om dit hete hangijzer uit de BZV te bespreken.

Bang

De andere partijen binnen het Brabant Beraad zien de voordelen van mestverwerking wel zitten, maar durven als het erop aankomt voorlopig geen concrete stappen te zetten om ondernemers te belonen. Ze zijn bang dat er dan meer dieren bijkomen.

ZLTO laakt het besluit tot uitstel. ‘We hadden graag gezien dat bedrijven die bovenwettelijk scoren voor mestverwerking extra beloond worden in de BZV’, reageert ZLTO-bestuurder Herman van Ham. ‘We zijn dan ook teleurgesteld dat deze beslissing wederom is uitgesteld.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer