Gaswinning Groningen extra verminderd

De gaswinning in Groningen wordt volgend jaar extra verminderd. De totale gaswinning gaat van 42,5 miljard kuub in 2014 naar 39,4 miljard kuub in 2015, een vermindering met 7,3 procent. Dat heeft het kabinet besloten.

Dit besluit heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) gisteren besproken met bestuurders van Groningen. Vandaag licht hij het besluit toe.

'Als gevolg van de gaswinning heerst er onrust in Groningen. Ik neem de zorgen van de inwoners onverminderd serieus en zal blijven doen wat nodig is om hun veiligheid te vergroten.'

Onderzoek

'In januari van dit jaar maakte het kabinet al bekend de gasproductie in het gebied de komende drie jaar te verminderen. In 2014 is veel extra onderzoek verricht en overleg gevoerd', geeft Kamp aan.

'Op basis van aanvullend advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is nu besloten de gaswinning extra te verminderen in 2015 en 2016. In 2015 komt bovendien de grootschalige aanpak van de versterking van woningen en andere gebouwen op gang.'

Veiligheid verhoogd

Ook worden er meer woningen versterkt. In 2014 zijn bijna vijfduizend inspecties uitgevoerd en bij 357 huizen is de veiligheid verhoogd. Voor 2015 en 2016 komt de capaciteit beschikbaar om respectievelijk drieduizend en vijfduizend woningen te versterken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer