Miljoenen in Leidse Ommelanden

Om het platteland te versterken, hebben 33 projecten in de Leidse Ommelanden de afgelopen zes jaar 4 miljoen euro subsidiegeld uit het Europese LEADER programma ontvangen en geïnvesteerd in de regio.

Miljoenen+in+Leidse+Ommelanden
© Flickr

Plaatselijke Groep Leidse Ommelanden wil ook voor 2015 tot en met 2020 met geld uit dit Europese fonds het platteland aantrekkelijker en economisch vitaler maken.

De groep moet dan wel voor eind januari 2015 een goed doortimmerd gebiedsplan indienen bij een landelijke selectiecommissie. De groep is daarom een online consultatieronde gestart om een gebiedsplan op te stellen.

Buitenbeentje

Leader is in subsidieland een buitenbeentje. Alhoewel het onderdeel is van het Europese Plattelandsbeleid (POP3) kent het een aantal specifieke kenmerken. Zo wordt het Leader-programma gebiedsgewijs uitgevoerd.

Leidse Ommelanden was in de afgelopen periode één van de 31 Leader-gebieden in Nederland en één van de vier in Zuid-Holland.

Lokale Ontwikkelingsstrategie

Op basis van een gebiedsplan, een Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS), kunnen gebieden aanspraak maken op Europese en provinciale middelen voor een aantal jaren.

De uitvoering van het programma ligt in handen van het gebied zelf: betrokken gebiedspartijen, gemeenten, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, vormen samen een Plaatselijke Groep die op basis van de LOS subsidieaanvragen beoordeelt.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer