Vervuilde biokoek in meerdere landen

Een Nederlands bedrijf dat verontreinigd biologische zonnebloemkoek naar Duitsland exporteerde, leverde dit ook in eigen land en aan meerdere lidstaten van de Europese Unie. De afnemers is gevraagd om dit voer terug te halen.

Vervuilde+biokoek+in+meerdere+landen
©

De Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit (NVWA) bezocht dinsdag het bedrijf en kreeg daarbij in beeld waar het uit de Oekraïne afkomstige zonnebloemkoek heen ging.

Deze koek was verontreinigd met residuen van de insecticide thiamethoxam en de fungicide metalaxyl. De NVWA doet lopende het onderzoek geen mededelingen over waar het voer heen is gegaan.

Fürstenhof

Eerder werd bekend dat in Duitsland de koek door de biologische legpluimveecoöperatie Fürstenhof is afgenomen. Naast deze coöperatie mag een aantal bedrijven hun eieren niet als biologisch meer verrkopen , omdat de koek al sinds september daar werd gevoerd.

Volgens een NVWA-woordvoerder is de verontreiniging niet van dien aard dat er, tijdens het onderzoek, soortgelijke maatregelen moeten worden getroffen. Het onderzoek wordt waarschijnlijk rond dit weekend afgerond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer