Een mooie mix

Tijdens een druk bezochte receptie hebben we afgelopen week afscheid genomen van drie bestuurders, die zich vele jaren hebben ingezet voor ZLTO en haar leden.
Van Peter Brouwers kunnen we zeggen dat hij mede-architect is van de Meststoffenwet zoals we die nu kennen. Peter was het gezicht van de werkgroep Milieu van LTO Nederland, maar ook voorzitter van ZLTO Raad Brabant en de regio Oost.
In ‘waterland’, pacht en fauna is Kees Coppens geen onbekende. In totaal 25 jaar was Kees actief voor ZLTO en NCB, in West-Brabant, Verenigde Kruidendrogerij, Verenigingszaken en tal van andere functies in het belang van boeren en tuinders.
Peter van Heumen had de afgelopen vier jaar een bijzondere rol in ons bestuur. Hij was geen bestuurder, maar adviseur en heeft goede dingen gedaan voor de relatie ZLTO en LTO Noord Gelderland.
Maar bij het afscheid van drie oud-bestuurders hoort ook het aantreden van twee nieuwe bestuurders en een vakrgoepvoorzitter.
Dat is een mooie mix geworden van jong (30) en wat ouder (50+), van ervaren tot ‘jonge hond’, uit drie regio’s en de sectoren zijn breed vertegenwoordigd: glasgroente, boomkwekerij en melkveehouderij.
Gerard Nabuurs is regiovoorzitter Oost, heeft de Waterportefeuille en gaat zich inzetten voor Verenigingszaken. Remco Beekers is voorzitter West-Brabant, maakt deel uit van SER Brabant, stuurgroep LIB en de portefeuille Maatschappij.
Wim van den Boomen is benoemd als vakgroepvoorzitter. Wim trekt de kar van de glastuinbouw in ons werkgebied en geeft daarmee invulling aan de functie die Tiny Aerts had. Wim is geen lid van het tienkoppige ZLTO-bestuur. Al met al zijn de drie bestuurders een aanwinst voor ZLTO.

Hans Huijbers

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer