Buren+%27Zoeterwoude%27+vogelgriepvrij+%28video%29
Nieuws
© NVT

Buren 'Zoeterwoude' vogelgriepvrij (video)

Het pluimveebedrijf van Gijs en Dirk-Jan de Wit in Hazerswoude-Dorp bleek vrij van vogelgriep. Dat bericht kwam ongeveer een uur nadat de voorzorgsruiming van het pluimveebedrijf was afgerond.

Maandagmiddag en -avond vond deze ruiming plaats, omdat het met een afstand van minder dan 500 meter dicht bij het door vogelgriep getroffen bedrijf in Zoeterwoude-Dorp ligt. Toen het nieuws van dit bedrijf bekend werd, zag De Wit de bij al hangen. Op zich had hij begrip voor de ruiming, achteraf vindt hij dit wat zuur.

De burgemeester van Hazerswoude's gemeente Alphen, Tjerk Bruinsma kan zich hierin vinden: 'Ze zijn eigenlijk het slachtoffer van de buren, dat is extra zwaar', zo liet hij op Alphenstad FM weten.

Protocollen

Ook vindt Bruinsma het jammer dat niet op de uitslag kon worden gewacht: 'Maar zo werkt het niet. Er wordt gewerkt via de protocollen van de RIVM.'

Wel was De Wit tevreden over de ruiming. 'Ze wilden bewust geen pers in de buurt. Dat hebben we met een noodverordening geregeld. Hier waren ze blij mee', aldus Bruinsma. Hieronder zijn betoog op Alphenstad FM

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
Meer weer