Drentse veehouders kunnen uitbreiden

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben de vergunningverlening voor uitbreiding van melkveehouderijen rond Natura 2000 gebieden aangepast. De regeling gaat dinsdag in.

Drentse+veehouders+kunnen+uitbreiden
© Roel Dijkstra

De vergunninghouder moet binnen een jaar een plan indienen waaruit blijkt dat de benodigde bouwkundige voorzieningen binnen drie jaar na vergunningverlening zijn gerealiseerd. Als de uitbreiding er binnen die periode niet staat, kan de vergunning worden ingetrokken.

Overbelast

Gedeputeerde Rein Munniksma vindt dat zorgvuldig met de nog beschikbare ammoniakruimte moet worden omgaan. 'In het algemeen is sprake van een voor stikstof overbelaste situatie. Met deze extra voorschriften voorkomen we dat boeren vergunningen aanvragen waarvan uiteindelijk geen gebruik wordt gemaakt. Andere boeren, die wel concrete plannen willen uitvoeren, kunnen zo op slot komen te zitten.'

In het aangepaste provinciaal beleidskader stikstof was de termijn van drie jaar al opgenomen als criterium. Sinds provincie Drenthe begin juli het beleidskader introk, loopt de vergunningverlening voor uitbreiding van melkveehouderijen rond Natura 2000-gebieden via de Natuurbeschermingswet.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer