Vogelgriep: verklaring bij vervoer paard

In verband met het geval van vogelgriep in Ter aar, moet bij het vervoer van paarden een 'eigenverklaring' worden ingevuld. Dit omdat commerciële pluimveebedrijven gedurende 72 uur worden geblokkeerd.

Vogelgriep%3A+verklaring+bij+vervoer+paard
© Janet Beekman

Bij deze standstill mag van bedrijven die commercieel pluimvee houden, geen overige dieren, zoals varkens en paarden, worden vervoerd. Ook mag van deze bedrijven van deze dieren geen mest worden vervoerd.

Met de eigenverklaring kan de eigenaar aangeven dat een paard niet van een commercieel pluimveebedrijf afkomstig is, meldt de Sectorraad Paarden. De eigenaar kan deze zelf invullen.

Levensbedreigende situatie

Op gemengde bedrijven met pluimvee geldt het vervoersverbod ook voor de overige diersoorten en mest van overige dieren op het bedrijf. Enkel bij een voor het paard levensbedreigende situatie is ontheffing toegestaan. Hiervoor is wel een verklaring van de dierenarts vereist. Dat geldt ook voor paarden op overige bedrijven met commercieel pluimvee.

In de bijlage staat het beleidsdraaiboek voor vogelgriep van het ministerie van Economische Zaken. In bijlage 9, vanaf pagina 191, staat eigenverklaringen.

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer