Dwangsom+voor+Overijsselse+boeren
Nieuws
© Bron: website

Dwangsom voor Overijsselse boeren

Meer dan 40 Overijsselse veehouderijbedrijven hebben een brief van Provincie Overijssel gekregen waarin staat dat ze in overtreding zijn omdat ze nog geen NB-wetvergunning hebben.

Het gaat om de afwikkeling van de handhavingsverzoeken die de Mobilisation for the Environment (MOB) heeft ingediend bij provincie Overijssel. Er zijn in totaal 146 verzoeken ingediend.

Gestopt

De provincie heeft inmiddels voor 136 van deze handhavingsverzoeken een voorgenomen besluit genomen. Daarvan hoeven 70 bedrijven geen NB-wetvergunning aan te vragen.

Het gaat in deze meeste gevallen om bedrijven die al bijna zijn gestopt. Ook zijn er bedrijven bij aan wie inmiddels een NB-wetvergunnng is verleend. Ook is soms een vergunning niet nodig in verband met bestaand gebruik.

Alsnog aanvragen

Ruim veertig bedrijven moeten alsnog een NB-wetvergunning aanvragen òf hun bedrijfsvoering aanpassen.

Volgens de provincie zijn dat over het algemeen bedrijven die niet of nauwelijks met de veestapel zijn gegroeid ten opzichte van de vergunde situatie in de omgevingsvergunning, ook niet als er gerekend moet worden met een peildatum uit het verleden.

Het aankopen van ammoniak is dan ook maar zeer beperkt aan de orde. De vergunningverlening zal in de meeste gevallen dan ook geen problemen opleveren. Wel zijn de boeren zo'n 3.000 euro voor leges en advieskosten kwijt.

·Meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie midden

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer