Plukon+maakt+komende+dagen+inhaalslag
Nieuws
© Plukon

Plukon maakt komende dagen inhaalslag

Pluimveeslachterij Plukon maakt de komende dagen een inhaalslag na opheffing van het vervoersverbod. 'We zetten alle zeilen bij om het extra aanbod te verwerken', verzekert marketingmanager Gerda Zijlstra.

De afgelopen dagen lagen de Plukon-slachterijen in Nederland grotendeels stil. 'Er werd nog wel op beperkte schaal gesneden en verwerkt.'

Werknemers werden naar de Duitse vestigingen in Gudensberg, Brenz en Storkow gestuurd. 'In plaats van bij onze locatie in Goor werd een deel van het Duitse pluimvee niet daar, maar in Duitsland geslacht. Die extra stroom vroeg meer personeel.'

Op volle kracht

Nu het vervoersverbod is opgeheven, worden die medewerkers teruggehaald om samen met hun collega's de Nederlandse slachterijen op volle kracht te laten draaien.

'Ons geluk was dat de bekendmaking gisteravond kwam en de ochtendploeg na opstarten van de slachterijen aan het werk kon. De achterstand halen we met extra ploegen de komende dagen en het weekend in.'

Kordaat optreden

Welke hoeveelheden de slachterij in die tijd verwerkt, laat Zijlstra in het midden. 'Daarover doen we anders ook geen uitspraken. Wel dat we erg blij zijn dat door kordaat optreden van alle partijen we weer heel snel aan de slag kunnen.'

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer