Verbeek%3A+kuikens+woensdag+geleverd
Nieuws
© Verbeek broederij en opfok

Verbeek: kuikens woensdag geleverd

De 150.000 opgevangen eendagskuikens van Verbeek broederij en opfok worden woensdag allemaal afgeleverd. 'De voorbereidingen daarvoor vonden gisteravond plaats', vertelt kwaliteitsmanager Marcel Berendsen.

Direct nadat duidelijk was dat het vervoersverbod was opgeheven, ging het personeel van Verbeek gisteravond aan de slag.

'Alles werd klaargezet voor het transport, chauffeurs haalden hun wagens van de transportlocaties op en voertuigen werden gereinigd en ontsmet', blikt Berendsen terug.

Geen welzijnsproblemen

De kwaliteitsmanager geeft aan dat er zich bij de opgevangen eendagskuikens geen welzijnsproblemen hebben voorgedaan. 'Alle dieren worden gezond afgeleverd bij onze afnemers en eigen opfokbedrijven.'

Dat is voor Berendsen op dit moment het belangrijkste aandachtspunt. Opmaken van de schade komt volgens hem later. 'Daar nemen we de komende dagen de tijd voor. Eind deze of begin volgende week weten we meer.'

Waardering

Wel steekt de kwaliteitsmanager zijn waardering voor de gehele sector en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet onder stoelen of banken. 'Er is snel actie ondernomen en geen minuut verspild. Dat heeft deze uitbraak in de kiem gesmoord.'

Dat daarbij soms een spanningsveld zit tussen sector en de overheid doet daar niks aan af, erkent Berendsen. 'Natuurlijk wilden wij onze kuikens zo snel mogelijk afleveren, maar alle begrip voor de 72 uur standstill en de aanpak van de NVWA.'

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer