Meer+aardwarmte+in+Koekoekspolder
Nieuws
© Aardwarmteproject Koekoekspolder

Meer aardwarmte in Koekoekspolder

Het aardwarmteproject in de Koekoekspolder wordt uitgebreid. Kalter Aardbeien en LUMA zaden sluiten aan bij de drie huidige gebruikers.

De aardwarmtebron in de Koekoekspolder bij IJsselmuiden is sinds 2012 in gebruik. Deze aardwarmteborn levert nu al warmte aan drie tuinbouwbedrijven. De twee nieuwe afnemers zullen rond rond de jaarwisseling volledig op aardwarmte zijn overgeschakeld.

Richard en Annet Kalter hebben een aardbeienkwekerij en LUMA zaden is gespecialiseerd in de teelt van biologische groentezaden.

3.000 huishoudens

Door de uitbreiding van het aardwarmteproject kan er nu voor ongeveer 23,5 hectare tuinbouwkas aan energie geleverd worden.

Per jaar moet dat tot een besparing leiden van het gebruik van zo'n 4.500.000 kuub aardgas. Dat komt overeen met het gasgebruik van bijna 3.000 huishoudens.

Lening en kennis

Het project past in de doelstellingen van het Energiepact van de provincie Overijssel en de ontwikkelingsvisie van gemeente Kampen voor het tuinbouwgebied Koekoekspolder. Zowel provincie als gemeente ondersteunen het project met een lening en met kennis over duurzame ontwikkeling.

Daarnaast is het aardwarmteproject in Koekoekspolder nauw betrokken bij de kennisontwikkeling van geothermie in Nederland en bij diverse innovatieve onderzoeken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer