Groentepakketten+voor+Zwolse+studenten
Nieuws
© jasper schel

Groentepakketten voor Zwolse studenten

Een vertegenwoordiging van glastuinders uit de Koekoekspolder overhandigt morgen belangeloos 1.500 groentepakketten aan onderwijsinstelling De Groene Welle in Zwolle.

Met de actie willen de tuinders en de onderwijsinstelling gezamenlijk aandacht vragen voor de Russische boycot van Nederlandse groente en fruit. Bovendien willen ze op deze manier iets doen aan de tijdelijk overproductie van groenten en fruit.

De pakketten worden uitgedeeld aan leerlingen, studenten en medewerkers. Tevens zijn ze bedoeld voor verschillende samenwerkingspartners.

Stagelopers

De Groene Welle heeft de actie opgezet omdat ze de ondernemers in de Koekoekspolder een hart onder de riem wil steken.

‘Veel studenten lopen stage bij deze bedrijven of hebben de afgelopen jaren praktijkervaring opgedaan en de ondernemers zetten zich altijd in voor deze studenten. We willen nu graag een positief gebaar maken en solidariteit tonen,’ zegt Hans Coobs, manager innovatie van De Groene Welle.

Oud-student

De actie wordt vanuit de Koekoekspolder gecoördineerd door oud-student en tomatenkweker Jacob van de Belt. Coobs: ‘Hij was direct enthousiast en heeft contact opgenomen met collega’s in de regio. Inmiddels doen veertien bedrijven mee, die samen een groentepakket samenstellen.'

· Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer