Michelle Obama promoot zoete aardappel

In de presidentiële keukentuin van het Witte Huis in Washington zijn dit jaar voor de eerste keer oranje zoete aardappelen geteeld.

Michelle+Obama+promoot+zoete+aardappel
© USAID

De Amerikaanse first-lady Michelle Obama rooide vorige week handmatig de eerste zoete aardappelen met een groep scholieren.

De teelt van oranje zoete aardappelen bij het Witte Huis dient als promotie van de aardappelsoort als voedingsproduct voor ontwikkelingsgebieden in Afrika. Juist de oranje variant van de zoete aardappel bevat veel vitamine C.

Blindheid

Een gebrek aan vitamine C zorgt in ontwikkelingslanden voor blindheid. In Afrika overkomt dit jaarlijks 500.000 kinderen onder vijf jaar, een deel daarvan overlijdt naar enkele maanden aan de vitaminegebrek.

Het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid (USAID) probeert nu fondsen te werven om 285.000 Oegandese huishoudens te voorzien van oranje zoete aardappelen. Deze activiteit is onderdeel van het initiatief 'Feed the Future' van de Amerikaanse overheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer