BAI: onverwacht herstel termijnmarkt

De noteringen van de termijnmarkt voor fritesaardappelen van oogst 2014 hebben vorige week een onverwacht herstel laten zien.

BAI%3A+onverwacht+herstel+termijnmarkt
© Nieuwe Oogst

De notering voor het aprilcontract 2014 zakte begin vorige week nog terug naar 5,20 euro per 100 kilo. Op vrijdag echter sloot de notering op 6 euro, meldt Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI).

De juninotering steeg in het kielzog van de aprilnotering mee naar 7,20 euro. Vandaag is er op de termijnmarkt overigens weer sprake van een pas op de plaats. De notering van het aprilcontract zakt terug naar 5,70 euro en rond het middaguur kwam de juninotering uit op 6,60 euro per 100 kilo.

Niet onlogisch

Alle marktinformatie voor wat betreft de totale aardappeloogst in West-Europa lijkt in de markt te zijn verwerkt in de huidige noteringen. Enig herstel van de markt is daarom volgens BAI toch niet helemaal onlogisch.

In een aantal teeltgebieden wordt ondertussen melding gemaakt van serieuze kwaliteitsproblemen, bericht BAI. Het betekent dat in een aantal gevallen snel geruimd moet worden en dat partijen hun geplande eindbestemming in de verwerking niet halen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer