Termijnmarkt staat vast op 6 euro

Het lijkt erop dat het aprilcontract 2015 op de aardappeltermijnmarkt zich stabiliseert rond 6 euro.

Termijnmarkt+staat+vast+op+6+euro
© Nieuwe Oogst

Afgelopen week eindigde de notering voor het aprilcontract op 6,20 euro en voor het junicontract kwam de slotnotering uit op 7,20 euro.

Beursmakelaar De Vries & Westermann meldt dat er aan het eind van de week weinig handelsactiviteit was. Wel breidt het aantal openstaande posities gestaag uit tot meer dan 3.600 contracten inmiddels voor de aprilnotering 2015.

Meeste aardappelen gerooid

De Vries & Westermann en Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) gaan ervan uit dat de termijnmarkt zich voorlopig stabiliseert rond 6 euro. De meeste aardappelen zijn inmiddels gerooid en daarmee lijkt alle informatie voor de markt verwerkt.

De dagprijzen en de prijzen die betaald worden voor fritesaardappelen op levering later in het seizoen zorgen volgens BAI vooralsnog voor weinig optimisme op de aardappelmarkt.

Voermarkt

Voor de korte termijn stelt De Vries & Westermann dat het rooiaanbod afneemt. Verwerkers zullen naar verwachting weinig belangstelling hebben voor slecht bewaarbare partijen. De voermarkt biedt daarvoor een oplossing.

Voordeel van de huidige prijsvorming is de positieve ontwikkeling van de exportmarkt met meer mogelijkheden voor afzet naar verre bestemmingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer